ÖverhettningMed våren kommer värmen och därmed också risken för överhettning, vilket bevisades så sent som idag. En av turistbyråns anställda hade helt sonika glömt att häkta av soptunnan från kroken på bilen på väg till till jobbet!

En nätt liten sträcka på 2,6 mil....

Efteråt var även soptunnans hjul överhettade, vilket kan detaljstuderas på nedanstående bild.

Vi ställer oss frågan:  -Är detta världens första turistande soptunna?Vedsäsongen är här...

Det börjar lite försiktigt, man märker att folk får en lite vild blick då och då, börjar åka raka spåret hem från jobbet, ett sågspån eller två dyker upp på något klädesplagg och man snappar upp ett eller annat vedrelaterat ord på affären. Sedan smäller det till: Vedsäsongen har börjat! Man är beroende av att göra ved. Dag ut och dag in sågar, klyver och staplar man tills ryggen blöder. Då och då tar man en fem minuters paus för att spatsera längs vedstaplarna med händerna på ryggen och en förnöjelsens och stolthetens tår i ögat...detta pågår i några veckor, sen märker man plötsligt att vedsuget har mattats (oftast i samband med att man fixat en dryg årsförbrukning med ved). Så är vansinnet stillat för den här gången och allt blir som vanligt igen. Tills nästa år...


Det är så att man får tårar i ögonen...Stor ved, liten hund...


Ögonstenen


Vittjåkk i lördags

Vi var på Vittjåkk på Påskafton, vilket visade sig vara den bästa platsen man kunde ha valt vädermässigt. Strålande sol, knappt någon vind och varmt gjorde att man mer än en gång önskade att man tagit mindre kläder på sig. Här är några bilder:


Backen är oförstörd, direkt på morgonen.


Det var fler än vi som ville åka skidor...


Åkning


Vila i gropen. Några snälla människor lånade oss en spade att gräva den med...


Eftermiddag, backen är inte längre oförstörd, men håller bra ändå.


På väg tillbaka mot bilen, klockan börjar bli 17


Invigning av ekoparken i Ledfat

Torsdagen den 2/4 var det invigning av ekoparken i Ledfat. Linda Olofsson från mitt i Naturen var konferencier.

RSS 2.0