En ren har flyttat in!

Samma ren har nu bott på vår gård i minst en vecka. Varje dag när man kommer ut på morgonen återfinns den på olika ställen. Ibland ligger den i en vinkel av ladugården och sover, andra gånger står den och betar på gräsmattan. De två senaste dagarna har jag tagit fram en kamera och fotograferat den, för det är inte vilken ren som helst. Det är ett sällan skådat praktexemplar!


Han går och betar helt lugnt...


...när jag hoppar fram med kameran.


Han försökte fly, men efter en vissling ställde han upp sig så här fint!

Någonting nytt

Varje dag lär man sig något nytt och idag har jag lärt mig något extra användbart, nämligen ett nytt sätt att fixa bilder i photoshop. Det ser ut som om man har tvättat bort grå smuts från bilderna och tog bara någon minut:


Originalbild


Fixad


Onsdag: En hjältehistoria

Idag tänkte jag briljera på bloggen med fiskefoton, helst av mig själv som håller upp en fisk jag knappt orkar bära. Tyvärr blev det inte så. Först övergav fiskelyckan mig, nästan en timmes fiskande och inte ett enda napp, endast några rejäla myggbett. Just när jag (lätt bitter över fiskbristen) skulle ta ett foto av lite sjögräs jag hade fångat och sedan trampa tillbaka till Turistbyrån tappade jag kameran! Rakt ner bland stenar föll den, studsade flera gånger och hamnade sedan till hälften i vattnet. Då dog den och vägrade slås på igen. Ve och fasa!

Men efter att ha legat på tork en halvdag började den leva igen...den är en sann hjälte!


Idolbild av hjältekameran


Västra Ringlet


Mysig stig vid sjön

Tisdag: Gamla Prästgården

Idag fick jag en ljus ide! Varför inte traska iväg till Hembygdsmuseet och ta ett kort i morgonsolen, tänkte jag. Läget är ju helt rätt för morgonsol...som vanligt gick det lagom bra, det råkade bli molnigt just när jag kom dit.


På vägen dit...vattnet var så otroligt klart just idag.


Väl där efter en skogspromenad. Molnigt.


De har ett fint område med scen och allt där på Hembygdsgården.


Morgon i Arvidsjaur

Jag anländer tidigare än nödvändigt till jobbet vilket ger mig tid att ta en promenad med hunden samt ta några bilder. Här är måndagens promenad i bilder:


På väg från Turistbyrån mot Nyborgstjärn


Vid Nyborgstjärn...


Fontänen


En blöt hund, efter att vi gått hela vägen runt sjön utan att han badade kunde jag inte motstå längre...det blev ett tvångsbad...

RSS 2.0