Vårkänslor

Idag har det regnat hela dagen, en ovanlighet i Arvidsjaur där en stor del av årsnederbörden verkar komma som snö om vintern. Men idag var en mysig dag, en sån som bara kan infinna sig på våren. Just för att man vet att det inte är höst kan man njuta av den höstlika atmosfären med ett tänt ljus eller en brasa i öppna spisen på ett helt annat sätt.

Om man får tro väderleksrapporterna så ska det bli varmt till helgen. Våren är snart över och det är dags för grönbete...så här såg det ut när husdjuren släpptes ut på bete den 29/5 förra året:
Sommaren är räddad!

Äntligen är man kanotägare. Det var fråga om hemleverans inom Sverige, dvs kanoten levererades till Umeå, 30 mil bort. Hade det varit vad som helst förutom en kanot hade man inte orkat åka så långt för att hämta den, men på grund av bristen på ställen som säljer kanoter här uppe kändes det inte långt alls. Sommaren kommer nu att spenderas paddlande i Arvidsjaurs många kanotvatten i denna:


Så fin den är...


Dopet

Jungfruresan företogs i går kväll i en av jordens minsta bäckar, ett stenkast från hemmet, inte helt genomtänkt kanske då vi blev tvugna att bära kanoten mer än halva vägen :)


Ett av många hinder på vägen...

Mer om paddling i Arvidsjaur:
http://www.polcirkeln.nu/polcirkeln/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=222

För kartor och kanotleder, maila till: arvidsjaurlappland@arvidsjaur.se

GPS resa

Vi ska göra en ny logibroschyr och där ska GPS koordinaterna till respektive boende finnas. Följaktligen gav vi oss ut på en liten färd för att samla in dem. Här är ett par bilder:


Utsikten från Akkavare, motsatt håll mot det man vanligen ser världen från då man klättrar upp på Lillberget med en kamera i nypan...


Svanar. Man fick smyga duktigt, de ville hela tiden simma iväg. En mamma, en pappa och en babysvan.
 
När jag såg den här bilden kom jag att tänka på att babysvanen borde ha flyttat hemifrån för länge sedan. Genast susade jag in på wikipedia för att kolla upp detta, och det visar sig att tiden då svanar flyttar hemifrån varierar kraftigt. Så här stod det:

"Boet är ofta oerhört stort, speciellt på höjden, och det består av växtdelar som mest tas från sjöbotten. Den normala häckningstiden är i maj och juni men det förekommer att den börjar redan i mitten av april. Honan lägger 5 till 6 smörfärgade ägg och ruvar i cirka 30 till 36 dygn. Ungarna lämnar boet efter bara några dygn men stannar hos föräldrarna oftast minst två månader eller till och med fram till föräldranas nästa häckning."

Intresseklubben antecknar vilt...

RSS 2.0