GPS resa

Vi ska göra en ny logibroschyr och där ska GPS koordinaterna till respektive boende finnas. Följaktligen gav vi oss ut på en liten färd för att samla in dem. Här är ett par bilder:


Utsikten från Akkavare, motsatt håll mot det man vanligen ser världen från då man klättrar upp på Lillberget med en kamera i nypan...


Svanar. Man fick smyga duktigt, de ville hela tiden simma iväg. En mamma, en pappa och en babysvan.
 
När jag såg den här bilden kom jag att tänka på att babysvanen borde ha flyttat hemifrån för länge sedan. Genast susade jag in på wikipedia för att kolla upp detta, och det visar sig att tiden då svanar flyttar hemifrån varierar kraftigt. Så här stod det:

"Boet är ofta oerhört stort, speciellt på höjden, och det består av växtdelar som mest tas från sjöbotten. Den normala häckningstiden är i maj och juni men det förekommer att den börjar redan i mitten av april. Honan lägger 5 till 6 smörfärgade ägg och ruvar i cirka 30 till 36 dygn. Ungarna lämnar boet efter bara några dygn men stannar hos föräldrarna oftast minst två månader eller till och med fram till föräldranas nästa häckning."

Intresseklubben antecknar vilt...

Kommentarer
Postat av: Susann

fint skrivet tycker ja faktiskt

2010-12-03 @ 14:02:50
URL: http://jade.se
Postat av: Författaren

Tack :)

2010-12-08 @ 13:42:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0